,,Obiceiurile culinare, gastronomia, fac parte esențială din identitatea oricărui popor, din fondul valorilor intime care constituie țesătura unei națiuni. Nicio discuție despre progres sau <<proiect de țară>> (în turism, economie sau chiar politică) nu trebuie să ignore aspectul esențial al identității naționale.Cezar Ioan

 

,,Salut initiațiva minunată de a pune în valoare identitatea culinară națională! Ca fondator al unei școli culinare cu programe serioase de învățare, am deschis un proiect de introducere în programele nostre de învățămât în cadrul Horeca School, a unor lecții de istoria gastronomiei românești împreună cu chef Nico Lontraș.Cristina Van Der Schaaf, manager Horeca School.

 

,,Cu mare respect și mândrie vă felicit pentru tot efortul și miile de ore petrecute pentru a scoate în evidență rădăcinile bucătăriei autohtone românești. Era momentul ca cineva să își asume această sarcină și cine altcineva putea face asta dacă nu voi trei?! Vă felicit și vreau să vă mulțumesc în numele tuturor bucătarilor pentru ceea ce faceți. Mulțumim și jos pălăria în fața voastră.” Chef Ștefan Mircea Negură

 

,,Progresul unei identități gastronomice naționale se face prin comunicare între cei avizați, prin studiu și analiză, căci altfel, limitându-ne riscăm să nu mai evoluăm. Felicitări pentru inițiativă și la mai multe acțiuni de genul acesta, adunând în jurul vostru toți oamenii de bine din România. JOS PĂLĂRIA! Executive Chef Georgy Valery

 

,,Mă bucur să aflu că se va organiza un astfel de eveniment. Doar faptul că se vorbește despre gastronomie și vin, face acest eveniment interesant și sunt sigur că va fi un eveniment unic. Acum că știu că în acest eveniment sunt implicați oameni profesioniști și totodată speciali, ca Nico Lontraș, Cezar Ioan și Cosmin Dragomir… mă bucură și mai tare.Chef Mehrzad Moghazehi

 

,,Mă bucură nespus faptul că, în sfârșit, cineva își asumă ințierea unor dezbateri naționale despre istoria gastronomiei autohtone și despre identitatea culinară națională. Era și timpul. Și spun asta și cu bucuria unui producator local care a observat, în ultimii ani, o atenție sporită a celor din HoReCa, pentru produsele locale. Vă mulțumim.Cristian Tudor, Microgreens România