Retetecalamama.ro: Istoria completă a mămăligii noastre

De Categoria: Apariții în media Comentarii: Nici un comentariu Etichete:

,,Istoria completă a mămăligii noastre” este un articol apărut pa pagina partenerului nostru media, retetecalamama.ro. Este un material semnat de renumita Laura Laurențiu – blogger culinar. Articolul vorbește despre istoria mămăligii, în țara noastră.

Și pentru că țin atât de mult la acest concept al asumării unei identități naționale culinare, am primit cu mare bucurie vestea că un prim eveniment cu adevărat important, dedicat acestei identități și istoriei noastre gastronomice, va avea loc la București, la Hanul Gabroveni, între 7 și 8 iunie ale acestui an, vorbesc despre Congresul Național De Gastronomie Și Vin.

Pe lista vorbitorilor, nume mari din peisajul culinar autohton: Chef Nico Lontraș – unul dintre primii chefi romani care a vorbit despre reintepretarea la standarde actuale a mâncărurilor românești tradiționale; Gabriela Berechet – expert consultant, antrenor al echipei olimpice de bucătari a României, autoare a volumului ,,Cartea bucătarului profesionist”;  Cosmin Dragomir, jurnalist culinar și deținător al platformei GastroArt.ro; Anda Becut – Director Cercetare în cadrul Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală; Tiberiu Cazacioc – este consultant în comunicare și marketing privind identitatea hranei, activist Slow Food și lider al grupului Slow Food București – Valahia Gusturilor; Mircea Groza – cercetător, etnolog, culegător de rețete și termeni arhaici; Cezar Ioan – publisher vinul.ro; Simona Lazar – antropolog culinar, autor al lucrării ,,Rețete alese pentru post și Craciun” si coautoare a volumului ,,Rețete de Paști” ș.a.

Continuarea o puteți citi aici.

 

Lasă un răspuns